Preview | Issue Date | Title | Author(s) | Type |
| 28-Mar-2008 | Approcci innovativi nella risoluzione di problematiche di processo tipiche in industrie di macellazione e trasformazione della carne | Massini, Roberto; Spagnolello, Alessandro | Doctoral thesis |
| 2011 | Cottura a vapore in forno: effetto di diverse umidità relative sulle caratteristiche fisiche, lo stato dell’acqua e la qualità sensoriale di carne di tacchino. | Barbanti, Davide; Mora, Beatrice | Doctoral thesis |
| Mar-2019 | Effect of formulation (with focus on gluten free products) on rheological and structural properties of pasta and bread | Vittadini, Elena; Littardi, Paola | Doctoral thesis |
| 2009 | Effect of formulation and process on physicochemical properties of cereal based foods | Vittadini, Elena; Carini, Eleonora | Doctoral thesis |
| May-2024 | Evaluation of the effect of high-pressure treatment conditions on pumpkin cubes: a multidisciplinary study | Ganino, Tommaso; Dhenge, Rohini Vijay | Doctoral thesis |
| 24-Mar-2017 | La fluidodinamica computazionale nei processi alimentari: uno strumento per migliorare lo sviluppo di nuovi prodotti e processi | Barbanti, Davide; Cordioli, Matteo | Doctoral thesis |
| 2009 | Food hygiene in aseptic processing and packaging systems | Massini, Roberto; Betta, Giampaolo | Doctoral thesis |
| 6-May-2021 | Improvement of the use of food resources of African countries | Carini, Eleonora; Marchini, Mia | Doctoral thesis |
| 2017 | Listeria monocytogenes in milk and cheese: studies of prevalence, behaviour and growth modelling during cheesemaking and shelf life | Bernini, Valentina; Dalzini, Elena | Doctoral thesis |
| May-2021 | New functional vegetable ingredients for new consumer needs | Carini, Eleonora; Vittadini, Elena Giovanna; Pizzigalli, Emanuele; Carcelli, Alessandro | Doctoral thesis |
| 2023 | Non-starter Lactic Acid Bacteria characterization for their control in cheese making | Gatti, Monica; Bettera, Luca | Doctoral thesis |
| Mar-2010 | Ricerca e innovazione tecnologica nella progettazione di linee di lavorazione per vegetali | Massini, Roberto; Borgese, Rossana | Doctoral thesis |
| Mar-2020 | Statistical, chemometric and computational approaches to improve quality and increase market share of fresh and long-ripened Italian cheeses | Mucchetti, Germano; Alinovi, Marcello | Doctoral thesis |
| 2011 | Strumenti per l'innovazione di processo nel settore dei formaggi a pasta cotta: image analysis delle dimensioni dei granuli di cagliata e predizione delle cinetiche di scambio termico per raffreddamento convettivo della forma tramite analisi FEM | Mucchetti, Germano; Iezzi, Romina | Doctoral thesis |
| 2010 | Studio ed ottimizzazione del processo di produzione del prosciutto cotto | Massini, Roberto; Albanese, Angelo Fabio | Doctoral thesis |
| Mar-2010 | The state of water in bread: effect of processing, formulation and storage | Vittadini, Elena; Curti, Elena | Doctoral thesis |