Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/1889/3351
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Barbanti, Davide | - |
dc.contributor.author | Cordioli, Matteo | - |
dc.date.accessioned | 2017-06-08T10:53:21Z | - |
dc.date.available | 2017-06-08T10:53:21Z | - |
dc.date.issued | 2017-03-24 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/1889/3351 | - |
dc.description.abstract | The aim of this PhD thesis was to improve the knowledge of the Computational Fluid Dynamics techniques, a mathematical tool useful for a better understanding of physical phenomena involved in complex systems such as foods. The work was composed by a series of experiences involving the applications of CFD in different food processing. The objective was to demonstrate how this technique can improve the development of new products and processes, reducing the time consumption and cost, and also improving a better understanding of physical phenomena at the base of the food processing. | it |
dc.description.abstract | L’obiettivo della tesi di dottorato è quello di migliorare le conoscenze sulla Fluidodinamica Computazionale, uno strumento matematico utile per meglio comprendere fenomeni fisici in sistemi complessi come gli alimenti. Il lavoro è composto da una serie di esperienze che riguardano l’applicazione della CFD in vari processi alimentari. L’obiettivo finale è quello di dimostrare come questa tecnica può migliorare lo sviluppo di nuovi prodotti e processi, riducendo il tempo necessario e i costi, apportando anche una migliore conoscenza dei fenomeni fisici alla base dei processi alimentari. | it |
dc.language.iso | Inglese | it |
dc.publisher | Università degli Studi di Parma. Dipartimento di Scienze degli alimenti | it |
dc.relation.ispartofseries | dottorato di ricerca in Scienze degli Alimenti | it |
dc.rights | © Matteo Cordioli, 2017 | it |
dc.subject | Computational Fluid Dynamics | it |
dc.subject | Food processing | it |
dc.title | La fluidodinamica computazionale nei processi alimentari: uno strumento per migliorare lo sviluppo di nuovi prodotti e processi | it |
dc.title.alternative | The CFD technique in food processing: a tool to improve the development of new products and processes | it |
dc.type | Doctoral thesis | it |
dc.subject.miur | AGR/15 | it |
Appears in Collections: | Scienze degli alimenti. Tesi di dottorato |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
PhD thesis Matteo Cordioli.pdf | Tesi | 28.82 MB | Adobe PDF | View/Open |
Activity report of PhD student Matteo Cordioli.pdf Until 2100-01-01 | report attività dottorato Matteo Cordioli | 138.83 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.